Fushata “Zgjat dorën dhe ndrysho jetën, bëhu kujdestar” nesër në Gostivar

Fushata “Zgjat dorën dhe ndrysho jetën, bëhu kujdestar”, e cila ka për qëllim promovimin e kujdestarisë dhe rritjen e numrit të familjeve kujdestare në vend, nesër në ora 11:00, në qendrën rinore iCan do të prezantohen përfitimet e kujdestarisë dhe si mund të bëheni kujdestar.

Fushata realizohet nga SOS Fshati i fëmijëve në bashkëpunim me Qendrat për Mbështetjen e Familjeve Birësuese “11 tetori” dhe “Manastiri”, Ministria e Punës dhe Politikës Sociale dhe pushtetit lokal dhe mundësohet nga Ministria gjermane e bashkëpunimit dhe zhvillimit ekonomik.

Numri i fëmijëve pa përkujdesje prindërore dhe i atyre në rrezik për të humbur familjen është i lartë dhe nevojiten më shumë familje kujdestare, në mënyrë që çdo fëmijë të mbrohet nga dhuna dhe abuzimi, të ketë strehim të qëndrueshëm dhe një kujdestar kujdestar.

Ngjarja është e dedikuar kryesisht për të gjithë qytetarët e interesuar, me potencial për t’u bërë kujdestarë, të cilët përmes materialeve promovuese dhe konsultimeve të drejtpërdrejta me ekspertët, si dhe vetë kujdestarët, mund të mësojnë më shumë për kujdestarinë.

Kujdestarët marrin ndihmë dhe mbështetje profesionale përmes qendrave mbështetëse për familjet kujdestare, si dhe një pagesë mujore për një fëmijë kujdestar, shtesë për kujdestarin, si dhe përfitime të tjera, sipas nevojave të fëmijëve që ata kujdesen.

Për të gjithë ata që janë të interesuar të bëhen kujdestar dhe nuk kanë mundësi të marrin pjesë në këtë ngjarje, mund të marrin më shumë informacion se si të bëhen kujdestarë në numrin e telefonit 075/277-477 dhe në faqen e internetit http:// www.zgrizuvanje.mk.