Меѓуопштинска средба за вмрежување и соработка на Локалните економско – социјални совети

Работна средба за вмрежување на Локалните економско –  социјални совети – ЛЕСС од општините Куманово, Битола, Струга, Тетово, Гостивар, Штип,...
Меѓуопштинска средба за вмрежување и соработка на Локалните економско – социјални совети

Градоначалникот Арбен Таравари го пречека градоначалникот на општина Липјанe, Имри Ахмети

  Градоначалникот на општина Гостивар, Арбен Таравари денеска во својот кабинет го прими градоначалникот на општина Липјане, Имри Ахмети. На...
Градоначалникот Арбен Таравари го пречека градоначалникот на општина Липјанe, Имри Ахмети

Таравари: Градот Гостивар треба да биде модел за Северна Македонија за меѓуетничките односи

Општина Гостивар е меѓу првите општини каде што ќе се реализира проектот на ЦИВИЛ – Центар за слобода „Граѓански дијалог...
Таравари: Градот Гостивар треба да биде модел за Северна Македонија за меѓуетничките односи

СЕ ФОРМИРА ЦЕНТАРОТ ЗА ОБУКА НА ЛИЦА СО ПОСЕБНИ ПОТРЕБИ

Општина Гостивар, во соработка со УНДП и приватниот сектор, формираше професионална кујна за здрава храна и Центар за обука на...
СЕ ФОРМИРА ЦЕНТАРОТ ЗА ОБУКА НА ЛИЦА СО ПОСЕБНИ ПОТРЕБИ

Општина Гостивар на средба со проектантските фирми од Гостивар, разговара за деталните урбанистички планови

Општина Гостивар денеска организираше средба со раководителите на Секторот за урбанизам и проектантските фирми од Гостивар. На средбата се разговараше...
Општина Гостивар на средба со проектантските фирми од Гостивар, разговара за деталните урбанистички планови

Градоначалникот Арбен Таравари потпиша Меморандум за соработка со Меѓународниот центар „BRAIN BEE“

Градоначалникот на општина Гостивар, Арбен Таравари денеска потпиша Меморандум за соработка со претставникот на Меѓународниот центар „BRAIN BEE“, Емир Далипи....
Градоначалникот Арбен Таравари потпиша Меморандум за соработка со Меѓународниот центар „BRAIN BEE“

Општина Гостивар и Училишната спортска лига организираа меѓуопштински фудбалски натпревари

Општина Гостивар и Училишната спортска лига организираа меѓуопштински фудбалски натпревари Околу 100 основци од општините Гостивар и Врапчиштe учествуваа на...
Општина Гостивар и Училишната спортска лига организираа меѓуопштински фудбалски натпревари

Регионална програма за локална демократија во Западен Балкан 2 ReLOaD2

Oпштина Гостивар Резултати од евалуацијата на предлог проекти од граѓански организации добиени на јавниот повик во рамките на ReLOaD2 проектот...
Регионална програма за локална демократија во Западен Балкан 2 ReLOaD2

Општина Гостивар и општините од Полошкиот регион формираа Сектор за управување со ризици од вода и поплави во Полошкиот регион

Градоначалникот на општина Гостивар, Арбен Таравари, заедно со другите градоначалници на општините Полошкиот регион, го формираа Одделението за управување со...
Општина Гостивар и општините од Полошкиот регион формираа Сектор за управување со ризици од вода и поплави во Полошкиот регион

Градоначалникот Арбен Таравари ја пречекa на средба делегацијата на SEKO

Градоначалникот на општина Гостивар, Арбен Таравари и претседателот на Советот на Гостивар, Валбон Лимани, денеска на средба го примија заменик-раководителот...
Градоначалникот Арбен Таравари ја пречекa на средба делегацијата на SEKO