Муфтијата Фетаху и неговите соработници, му честитаа на Арбен Таравари

7.11.2017

Гостиварскиот муфтија Шаќир еф. Фетаху, во придружба на неговите соработници, беа примен од градоначалникот на Гостивар д-р. Арбен Таравари.
Шаќир еф. Фетаху во негово лично име и во името на Гостиварското муфтиство, му честиташе на градоначалникот Таравари за функцијата, посакувајќи му успешна работа во раководењето со Општина Гостивар во наредните четири години.
Градоначалникот Таравари му се заблагодари на муфтијата за посетата и за честитките и изрази подготвеност за тесна соработка со ИВЗ – Гостивар како верска институција која ги претставува гостиварските граѓаните од исламска вероисповед како најбројна заедница во општината.

Служба за информирање