ТИКА се подготвуваше да ја продлабочи соработката со Општина Гостивар

07.11.2017

Висока делегација на Турската агенција за соработка и координација ТИКА, предводена од Ајтекин Ајден – координатор за Македонија, вчера беа гости на градоначалникот на Гостивар, д-р. Арбен Таравари.

Претставниците на ТИКА, му честитаа ја честитаа функцијата на градоначалникот Таравари и разговараа во врска со реализираните проекти досега на оваа агенција во општина Гостивар и пошироко.

Тие покажаа интерес за изборната програма на градоначалникот и неговите соработници, посакувајќи му успех во новата функција.

Градоначалникот на Гостивар, изрази благодарност за силната поддршка на Агенцијата ТИКА во спроведувањето на голем број проекти од витално значење за граѓаните на Гостивар, воедно изразија подготвеност соработката да се продлабочи уште повеќе во иднина.

Таравари ги запозна претставниците на ТИКА дека во согласност со победничката програма, ќе се залага за унапредување на правата на заедниците кои не се мнозинство на локално ниво, со посебен акцент на турската заедница.

Служба за информирање