Градоначалникот Таравари ќе одржи говор на Самитот во Брисел

23.11.2017
Градоначалникот на Гостивар Арбен Таравари ќе учествува на годишниотЕвропски самит, што ќе се одржи на 5
декември во Брисел.

На овој Самит, градоначалникот Таравари ќе одржи говор на тема “Западен Балкан на крстопат – Нови предизвици, менување на динамиката”.
На Самитот во Брисел, ќе учествува и премиерот на Албанија, г. Еди Рама. Самитот се организира во соработка со Фондацијата Конрад-Аденауер, УНДП и ЕУЦОМ, со поддршка од Регионалниот совет за соработка (РСС), Европската комисија и Фондот Браќата Рокфелер.

Самитот се одржува непосредно пред усвојувањето на новата стратегија на Европската комисија за проширување во
регионот, закажана за почетокот на 2018 година.

Служба за информирање