Изградба на нова канализациска линија за отпадни води во село Дебрешe

,

07.12.2017

Јавното претпријатие “Комуналец” започна со изградба на канализација за отпадни води за дел од село Дебреше во износ од 4,5 милиони денари.
Директорот на ова претпријатие, информираше дека сите блокади за започнување на градежните работи се елиминирани и се прават максимални напори за да градежните работи се реализираат според планираната динамика.

“Како што гледате, денес започнавме со реализација на градежните работи за изградба на фекална канализација за дел од село Дебреше. Канализационата линија што треба да се изгради е во должина од 800 метри. Проектот се финансира од Министерството за екологија во вредност од 4,5 милиони денари”, истакна директорот на ЈП “Комуналец”, Исак Лазами.

Лазами информираше, исто така, дека новото раководство успеа да ги надмине сите блокади што им се правеле и дека прави максимум предвидените проекти да се реализираат во предвидените рокови.
Градежните работи, се очекува завршат во рок од 15 дена.

Служба за информирање