Таравари упатува честитки загодишнината на УНИЦЕФ

На 11 декември 1946 година, во времето кога Втората светска војна беше свежа со своите рани, полскиот лекар Лудвик Рајхман, основаше Меѓународен кризен фонд за деца, познат како УНИЦЕФ.

Уште тогаш УНИЦЕФ се формираше со благородна цел, да се грижи за здравјето на повоените деца, нивните права и потреби.

Денес на УНИЦЕФ му е роденден, носејќи врз свои плеќи приказна на хуманост, љубов, успех и модел! Тој е застапник на милиони деца и мајки кои, за жал, и во Модерни времиња се наоѓаат во услови на преживување и закана по живот!

Честитки УНИЦЕФ!

По повод годишнината од вашето основање, користам прилика да повикам во Македонија дека: Децата се срцето на општеството, треба безусловно да се грижиме тие да бидат среќни секој ден!

Ви благодарам УНИЦЕФ!