Градоначалникот Таравари во поддршка на развојот на велосипедизмот во Гостивар

19.01.2018

Градоначалникот на Гостивар, Арбен Таравари, се сретна со претставници на Велосипедскиот клуб “Адреналин” од Гостивар, при што се запозна со нивните активности и успеси.

Потпретседателот на ВК “Адреналин” Шпенд Калиси, го запозна градоначалникот Таравари дека во овој клуб членуваат голем број велосипедисти, меѓу кои и припадници од помладите генерации, кои зад себе веќе имаат врвни резултати на државно ниво. При оваа прилика, тој ги издвои резултатите на државно ниво на У13, шампионот Џемалетин Ќорбарјами и вицешампионот Даим Муахреми. Посебно ги прави горди Убејда Дeвa. Која е единствена девојка во Македонија која се натпреварува во машка конкуренција У 13.

Градоначалникот Таравари им честиташе на претставниците на ВК “Адреналин”, особено на младите шампиони за нивната посветеност и постигнатите резултати, повторувајќи го својот став за поддршка на здруженија и клубови кои придонесуваат за подобрување на квалитетот на спортско-рекреативниот живот во Гостивар. Во таа насока, тој вети дека ќе го поддржи организирањето на велосипедска трка во Гостивар, за која тие пројавиле интерес.

Служба за информирање