Кастрење на дрвјата покрај патот во селото Лакавица, се зголемуваат безбедноста во сообраќајот

05.02.2018

На барање на локалното население и по налог на градоначалникот на Гостивар, Арбен Таравари, Јавното претпријатие “јавни паркиралишта и зеленило”, во текот на изминатиот викенд ги кастреше дрвјата и ја отстрани несаканата вегетација покрај  регионалниот пат Гостивар-Србиново во делницата која што поминува покрај селото Лакавица.

“Беше барање на жителите од село Лакавица и планинските села кои гравитираат по овој пат, за да се кастрат  дрвјата и да се отстрани несаканата вегетација што ја намалуваа видливоста и ја загрозуваа безбедноста во сообраќајот. Вакви интервенции сме имале и на други локални и регионални патишта во територијата на општина Гостивар”, изјави директорот на претпријатието, Музафер Зулбеари.

Вреди да се спомне дека патот кој што поминува покрај селото Лакавица е дел од регионалниот пат Гостивар-Србиново чие што одржување му припаѓа на Јавното претпријатие “Македонски патишта”. Но, поради неинтервенирање на ова претпријатие, Општина Гостивар, со цел да не страдаат граѓаните, се приморува со сопствените да врши неопходни интервенции.

Служба за информирање