Се чисти коритото на реката Јахорка во село Форино

,

02.02.2018

Јавното претпријатие “Комуналец” деновиве спроведува акција за чистење на коритото на реката Јахорка во село Форино.

Коритото на реката беше загриженоста која жителите од селово му го презентираа на градоначалникот на Гостивар, Арбен Таравари при неговата неодамнешна посета на Форино.

“За реализација на оваа акција ја ангажиравме нашта механизација и нашите вработени и сето ова го правиме со сопствени средства на претпријатието. Ова беше барање на локалните жители, за да се овозможи непречен проток на водата, но, исто така, и да се отстрани грозниот изглед на реката која тече низ селото”, вели директорот на претпријатието, Исак Лазами.

Жителите на село Форино, изразуваат благодарност за оваа брза интервенција од страна на градоначалникот на Гостивар за решавање на нивните проблеми.

Служба за информирање