Уште едно остварено ветување на градоначалникот Таравари

02.02.2018

По ставањето во функција од страна на Министерството за животна средина и просторно планирање на мерната станица за присуство на ПМ10 микро-честички , која е поставена во дворот на Основното училиште “Гоце Делчев”, Општина  Гостивар на својата официјалната веб стран обезбедена директен линк, каде што секој ден се даваат информации за нивото на загадување на воздухот.

Немањето мерна станица во Гостивар за  количеството  на микро-честички ПM10 во градот Гостивар, беше едно од главните преокупации на градоначалникот Арбен Таравари за време на изборната кампања.

Овозможувајќи им на граѓаните на Гостивар благовремено да бидат информирани за нивото на загадување на воздухот, Општина Гостивар има за цел да ја подигне свеста на граѓаните за заштита на животната средина, како и изразува подготвеност согласно надлежностите и можностите да преземе конкретни чекори во справувањето со овој проблем.

Следи линк: www.gostivari.gov.mk/air

Служба за информирање