Во Беловиште, ќе почне изградбата на канализација

23.05.2018

Како дел од годишната програма на ЈП “Комуналец”, проектот за изградба на канализација во село Беловиште е целосно подготвен и се очекува добивање на дозвола од надлежните органи за започнување на негово изведување.

Ова им го соопштија на жителите на село Беловипте градоначалникот на Гостивар Арбен Таравари и директорот на ЈП “Комуналец“ Исак Лазами при посетата на селото.

“Вечерва решивме да бидеме во село Беловиште за да поразговараме со жителите, но, исто така и да го промовираме почетокот на работите за изградба на канализација во селото. Со директорот на ЈП “Комуналец” се координиравме деновиве за да почнат градежните работи. Веруваме дека во рок од две до три недели ќе завршат работите и во селово да се реши овој проблем како еден од главните проблеми. Ова е едно ветување што го дадовме за време на изборната кампања на локалните избори во 2017 година”, истакна градоначалникот Таравари.

Директорот на ЈП “Комуналец“ Исак Лазами наведе дека ќе се чека дозвола од надлежните органи и веднаш ќе сe почне со работа.

“Нашето претпријатие го име предвидено во програмата овој проект. Тој помина во управнте органи на претпријатието, конкретно тоа го чекавме, инаку ова ветување на градоначалникот Таравари зал за време на кампањата за изградба на канализација во Беловиште и еден дел во Лопушник, ќе го остваривме од порано. Се надеваме дека одобрението од надлежните органи ќе дојде што е можно поскоро и ќе почнеме со работа. Очекуваме за три недели да заврши изградбата на каналиѕација”, истакна директорот Лазами.

Градоначалникот Таравари со своите соработници, посетите во разни населени места на општина Гостивар во текот на месец Рамазан ќе ги остварува по тарави намаз.

Служба за информирање