Градоначалникот Таравари пишува во Министерството за финансии: копилиња и казина, најмалку 500 метри од училиштата

17.05.2018

Градоначалникот на Гостивар, Арбен Таравари, преку службено писмо побара од Министерството за финансии да во иднина издава дозволи за работа само за кладилници и казина лоцирани на над 500 метри оддалеченост од образовните институции.

Во писмото, исто така, се бара од соодветното министерство да ја разгледа можноста да ги обврзе сопствениците кои веќе поседуваат дозвола за работа за организирање на игри на среќа во објекти кои се наоѓаат во близина на училиштата, да ги дислоцираат истите.

Служба за информирање