Советот на млади на општина Гостивар организираше велосипедски тура низ градот

14.05.2018

Со цел сензибилизација на граѓаните за зачувување на животната средина и против загадувањето на воздухот, Советот на млади на општина Гостивар организираше велосипедска турнеја низ улиците на градот Гостивар.

Под мотото “Let’s go cycling”,, велосипедистите тргнаа од општинската зграда, кружејќи низ главните градски улици за да на крајот се вратат во општинската зграда.
Активноста се спроведе со целосна поддршка од Општина Гостивар, а велосипедистите ги придружи градоначалникот на Гостивар, Арбен Таравари и неговите соработници.

Меѓу учесниците на велосипедската тура беше и иселеникот Арафат Абдија кој му поклони симболичен подарок на градоначалникот Таравари, посакувајќи му да продолжи со неуморната работа за подигнување на квалитетот на живеење на граѓаните на општина Гостивар.

Служба за информирање