Честитка на градоначалникот Арбен Таравари по повод Курбан Бајрами

20.08.2018

Почитувани граѓани на Гостивар, припадници на исламска вероисповест,

Големиот празник на Курбан Бајрам, ја симболизира пожртвуваноста за да им се помогне на луѓето кои имаат потреба, но исто и најдобра прилика за оддалечување од лутина и несогласувања, и да преовладува љубовта и добрината.

Да му се молиме на големиот Бог да за нашите напори и жртвување, не награди со добрина и просперитет, среќата, здравје и љубовта за сите нас.

Почитувани верници, посакувам во вашето семејство да владее Божји мир и милост!

Нека ви е честит Големиот Празник Курбан Бајрам!

Искрено,

Арбен Таравари
Градоначалник на општина Гостивар