Заврши асфалтирањето на неколку улици во село Форино, решен проблемот за една третина од жителите

,

02.10.2018

За околу една третина од жителите на селото Форино, деновиве заврши infrasturkturore проблемите со кои се соочуваат досега.

По изградбата на нова линија на вода и отпадни води, за израмнување на постојните шахти и други придружни работи, во саботата заврши асфалтирањето на патиштата во Форино селото. Станува збор за две улици во ова село, која подоцна се спои во една, односно, на мостот над реката и Jahorka на mektebin во насока на полето.

Патишта имаат gajtësi од 1.100 метри, со ширина од 5 метри, додека трошоците за инвестирање само нивните тротоарот е 10 милиони денари, средства од буџетот на општината, без броење на инвестицијата на НП “Komunаlec” за вода и канализација линии.

Со реализацијата во прашање беше решен проблемот во aspoektin патот, kanaliyimit и вода за околу една третина од жителите во Fotinës како еден од најголемите села во општина Gostiuvarit, според последниот попис numëëron околу 4000 жители.

Служба за информирање