Градоначалникот Арбен Таравари им подели подароци на децата од Дневниот центар

27.12.2018

Во пресрет на новогодишните празници, градоначалникот на Гостивар, Арбен Таравари ги посети децата во Дневниот центар за деца со посебни потреби, при што им подели новогодишни пакетчиења.

” Ми беше посебно задоволство што на прагот на новогодишните празници, заедно со моите соработници споделив радосни мигови со децата и лицата кои најмногу му се радуваат на животот, и покрај тоа што се соочуваат со многубројни предизвици.” истакна Таравари.

Освен подароците што ги подели градоначалникот Таравари во Дневниот центар, Општина Гостивар обезбеди новогодишни пакетчиња и за уште 300 други деца.

“Денес поделивме новогодишни пакетчиња во специјалните паралелки во ОУ Исмаил Ќемали и ОУ М.К.Ататурк, како и во Здружението на лица со оштетен вид Реалност и Здружението на глуви и наглуви лица Тишина. Во наредните денови, исто така ќе им поделиме подароци на ромските деца и децата од социјално ранливи семејства. Со овие подароци испраќаме порака дека институциите и општеството треба посебно да се грижат“, истакна Афердита Хамза – одговорна за социјални прашања во Општина Гостивар.

Инаку, утре во 13:00 часот на градскиот плоштад во Гостивар ќе се одржи богата празнична програма за деца, каде што градоначалникот Таравари и членовите на Младинскиот форум на Општина Гостивар ќе поделат симболични новогодишни подароци за децата случајни минувачи.

Служба за информирање