Арбен Таравари во Вашингтон – бројни средби со американски претставници и албанската дијаспора

05.02.2019

Градоначалникот на Гостивар, Арбен Таравари, е во официјална посета на САД, каде што ќе присуствува на Националниот молтивен појадок во четврток на 7 февруари.

Таравари во Вашингтон е поканет во својство на градоначалник на Гостивар и генерален секретар на Алијансата за Албанци, а во рамките на посетата ќе оствари повеќе средби.

Покрај средбите со конгресмени и високи претставници на американската администрација, во агендата на градоначланикот Арбен Таравари се и средби со албанската дијаспора во Америка, а особено со Албанците од Македонија кои живеат и работат во САД и се организирани во различни здруженија, како и се дел од албанското лоби.
Служба за информирање – Општина Гостивар