ИЗВЕСТУВАЊЕ: Во понеделникот во Гостивар ќе се одржи сензибилизирачка активност “Ден без автомобили”

Со цел подигање на свеста на граѓаните за намалување на загадувањето на воздухот, на иницијатива на градоначланикот Арбен Таравари, Општина Гостивар во соработка со Полициската станица и невладини организации, организира “Ден без автомобили”.

Настанот ќе се одржи во понеделник (11.02.2019 година), при што ќе се забрани сообраќајот во централниот дел на градот, односно на следниве улици:

– улица “ЈНА” (Дебарски пат) од центарот до пресекот со булеварот Браќа Ѓиноски
– улица Илинденска (поранешна Борис Кидрич) од центарот до раскрсницата со булеварот Гоце Делчев (Сити центар), и
– улица М.Ч. Филипоски од Витамин Ага до раскрсницата со ул. Борче Јованоски

Сообраќајот, при реализацијата на оваа активност, ќе го обезбедува Полициската станица – Гостивар.

Ги молиме граѓаните за разбирање и ги покануваме да станат дел од оваа сензибилизирачка активност со одбегнување на користење на моторни возила без поголема потреба, особено на овој ден, но и воопшто.

Служба за информирање – Општина Гостивар