Таравари се сретна со претставници на ромската заедница во Гостивар

04.05.2019

Градоначалникот на Гостивар, Арбен Таравари прими во својот кабинет претставници на ромската заедница. На средбата се разговараше за прашања од интерес на оваа заедница во општина Гостивар, со посебен акцент на активностите по повод одбележувањето на престојниот Меѓународен ден на Ромите.

Се дискутираше и за реализација на проекти предвидени за оваа година во две населби во кое живее ромското население, односно изградбата на заштитен ѕид.

Претставниците на Ромите му се заблагодарија на градоначалникот Таравари за поддршка на еден многу важен проект, кој доаѓа по иницијатива на Абдул Бари, вработен во општинската администрација, за формирање на Фудбалски камп каде што ќе тренираат децата Роми и ќе им се отворат перспективи да се занимаваат  со овој спорт.

Градоначалникот Таравари ги увери претставниците на ромската заедница дека тие секогаш ќе ја имаат неговата поддршка и дека тој е посветена секој поединец, група на луѓе или заедница, да ги ужива сите права и еднакви можности.

Служба за информирање