АПЕЛ

07.08.2019

Апелираме до сите граѓани на општина Гостивар, при колење на бајрамските курбани да внимаваат за јавната хигиена и да не ги фрлаат остатоците од закланите животни во контејнери.

Ова со цел да се избегне ширењето на лошата миризба и овој и Курбан Бајрам да впомине во празнична атмосфера.

Им препорачуваме на оние кои имаат можност, остатоците да ги закопаат во нивниот приватен имот или да ги фрлат во депонијата Русино.

Комуанлните инспектори и ердарипостојано ќе бидат на терен и ќе ги преземат сите мерки предвидени со Законот за јавна хигиена, а ги молиме граѓаните да ги пријават незаконските дејствија на неодговорните лица.

Со почит,

Комунален инспекторат при Општина Гостивар

Служба за информирање