Првиот ден од новата учебна година во основните училишта во Гостивар започна со скромни церемонии

03/09/2019

Околу 650 деца денес седеа за прв пат денес на клупите на општинските основни училишта Гостивар. Првиот ден од новата учебна година, како во градските училишта, така и во руралните средини, беше одбележан со скромни церемонии, за кои покрај училиштата, се погрижи и Секторот за образование во Општина Гостивар.

Претставници на образовниот сектор ги посетија денес скоро сите јавни училишта, каде на сите ученици од прво одделение им беа надарени пакет наставни средства и прирачници кои пренесуваа разни пораки.

На свечената церемонија за прием на ученици од прво одделение во КФК „Фаик Коница“ беше присутен и градоначалникот на Арбен Таравари, кој им честиташе на децата за почетокот на своето патување за образование и изрази поддршка за барањата. наставници за подобри услови за работа.

Говорот го одржа и директорката на училиштето г. Саније Дурмиши.

Учениците од општина Гостивар, облечени како анимирани филмски ликови, се грижеа за доброто расположение на учениците.

Информативна услуга