Се асфалтираше улица во населба „Силика“ во Гостивар

17.10.2019

Како дел од напорите на Општина Гостивар за создавање на поволни инфраструктурни услови за сите граѓани, пред неколку дена заврши асфалтирањето на улица 4 во населба “Силика“ крак на “Дебарски пат“.

Оваа улица има должина од 183 метри и ширина од 4,5 метри, додека вкупната површина на асфалтот е 820 метри квадратни метри.

За асфалтирање на оваа улица, Општина Гостивар од својот буџет издвои 1.627.012 денари, а работите ги изврши Градежното претпријатие “Магнум транс“ од Гостивар, врз основа на добиениот тендер.

Инаку, оваа улица досега не била воопшто асфалтирана иако подолг перион е населена.

Од Канцеларијата за локален еконосмки развој на Општина Гостивар, најавуваат дека годинава се додека ќе дозволат временските услови, ќе продолжат со уредување, санација и рехабилитација на неколку градски улици.

Служба за информирање