АГЕНДА НА МЕМОРИЈАЛНИОТ МАРШ

МЕМОРИАЛЕН МАРШ ВО ЧЕСТ НА ЗАГИНАТИТЕ И ПОВРЕДЕНИТЕ ОД СООБРАЌАЈНАТА НЕСРЕЌА КОЈА СЕ СЛУЧИ НА ДЕН 13.02.2019г.

ВО БЛИЗИНА НА с.ЛАСКАРЦЕ НА РЕЛАЦИЈА

ЛАСКАРЦЕ – ГОСТИВАР    55км

АГЕНДА :

  1. Поаѓање од Гостивар во 04:45мин автобус/минибус од пред општина Гостивар
  2. Страт од с.Ласкарце во 05:30мин – 06 ( положување цвеќе )
  3. Надвозник Групчин 07 – 07:30мин
  4. Патарина Желино 08 – 08:30мин

пауза од 30мин до 45мин

  1. Тетовска патарина 11 – 11:30мин

-пауза од 1ч до 1:30мин

-Изјави на градоначалникот на Гостивар и др.

– Коктел ( сендвичи, пијалоци,…)

  1. Пристигнување во Гостивар околу 17 – 17:30 мин во центарот на градот каде е предвидено да има обраќање од градоначалнкот.

Пријавување за учество на маршот заклучно до 12/02/2020год.  до 12 часот

на контакт телефони : 072 519 109  

логистика подржка – возила кои ќе го следат маршот (вода,храна,пијалоци) и

возила на повик обезбедени од Општина Гостивар.

Од организационот одбор