Општина Гостивар е опремена со нови камиони кои можат да се користат до 14 метри во висина

07.02.2020

Камионот е грант од Светска банка, додека Општина Гостивар исплати дел од средствата за истите.
При промоцијата на опремата, градоначалникот на Гостивар, Арбен Таравари, рече дека камионетот многу ќе му служи на Гостивар и дека истито ќе можат да го користат општинските јавни петпријатија.
Градоначалникот Таравари истакна дека новиот камионет ќе им послужи и за одржување на јавното осветлување. Тој објасни дека за краток период на територијата на Гостивар се заменети над 14 илјади лед сијалици со кои многу се заштедува електрична енергија.
Служба за информирање