Економски оператори кои ќе работат и за време на полицискиот час во викендов

Kризниот штаб на општина Гостивар, во согласност со своите надлежности, на неколку економски оператори им издаде дозволи за работа за време на полицискиот час викендов, со цел сите граѓани кои ќе имаат итна потреба од храна, хигиенски и прехранбени производи или лекови, да можат нив да ги обезбедат преку волонтери и други лица кои имаат дозвола за движење.

Во продолжение следи целосната табела со телефонски броеви:

Аптека „Кенан“ – 077 / 787-888

Али Фарм – 078 / 477-148

Елкос Груп ЕТЦ – 071-240 804

Маркет „Деликатес“ – 078 / 456-875

Маркет„Фикри Компани“ – Форино – 070 / 444-462

Маркет „Абаз Комерц“ – Чегране – 070 / 875-506

Маркет „Ермија“ – 070 / 204-847

Ема логистикс: 071 / 686-666

Али Маркет: 070/553 071

Пица деливри Кинг: 078/886 996

Пица Хаус: 070/800 350

Пица Твинг Твинг – 078 346 501

Пица Сити – Чегране – 070 643 111

Пица Розафа – 071 966 094

Ресторан „Игнација“: 078/365 771

Хуманитарно здружение ДАВА – 071 / 755-557

Центар за младинско образование: 072 / 722-995

Мобилни екипи на Општина Гостивар: 072 577 713 и 072 577 741

Забелешка: Аптеките од списоков се оние што најавија дека ќе работат во текот на викендот, инаку дозволи за работа на аптеките им издава централната власт. Ги молиме граѓаните да се придржуваат кон одлуките и препораките на владата и да го почитуваат полицискиот час. # СедиДома