Училиштата ги отвораат портите на паркинзите додека иселениците пресотјуваат во родниот крај

24.12.2020

Бидејќи капацитетот на јавни паркиралишта во градот Гостивар не ги исполнува потребите за време на престојот на иселениците во родниот крај, исто како и во изминтатите две години, општинските основни и средни училишта, и годинава ќе ги отворат портите и ќе овозможат нивните паркинзи да служат како бесплатен јавен паркинг.

Ова се прави со цел да им обезбедиме на нашите сограѓани подобри услови за време на нивниот престој во татковината.

За да се евитираат гужвите во сообраќајот, апелираме до возачите, за време на престојот на иселениците, а што се поврзува и со престојните празници, да го редуктираат движењето со возила во централниот дел на градот.

Служба за информирање