Денес и врачив Благодарница на ученичката Марија Милошевска од Гостивар

Денес и врачив Благодарница на ученичката Марија Милошевска од Гостивар, учесник на Меѓународниот натпревар за астрофизика и астрономија (IAAC) за млади учесници, каде се закити со наградата „Златна почест“ и специјалната „Национална награда“ како најистакнат учесник од Северна Македонија.