Бројот на заразени со Ковид-19 ги надмина болничките капацитети

Бројот на заразени со Ковид-19 ги надмина болничките капацитети.  Делта сојот на овој вирус е многу пати повеќе заразен, па затоа бројот на пациенти е толку алармантен! Апелирам до сите граѓани да внимаваат максимално, да ги чуваат своите животи и животите на другите! Вакцинацијата е најмоќното оружје со кое можеме да се бориме против овој страшен вирус, покрај потребната дистанца и хигиена!