градоначалникот Арбен Таравари, се сретна со претставници на Институтот за лидерство и јавна политика

Денеска градоначалникот на Гостивар, г -дин Арбен Таравари, се сретна со претставници на Институтот за лидерство и јавна политика, во врска со проектот „Зајакнување на женското учество во политиката во Северна Македонија“, проект поддржан од Амбасадата на Кралството на придружените РМВ На
За време на состанокот, се дискутираше за улогата и важноста на жените во позициите за донесување одлуки и беа откриени иницијативите што ќе ги преземе ИЛПП со цел да ги идентификува охрабрувачките и обесхрабрувачките фактори за активно учество на жените во политиката и градење на нивните интелектуални капацитети.
Градоначалникот нагласи дека Општина Гостивар напорно работи на прашањето за родова еднаквост и ги охрабрува жените да бидат носители на иницијативи и лидерски позиции и изразува подготвеност за поддршка на проекти и иницијативи од ваква природа.