„(Локалното) младинско учество е важно“

На оваа тема, претседателот на Советот на Општина Гостивар, Валбон Лимани, одржа поздравен говор во Центарот „YCC“ во Гостивар, кој во партнерство со Центарот за меѓукултурен дијалог (ЦИД) – Куманово, започна со реализација на овој тригодишен проект.
Проектот ќе се реализира во осум општини: Куманово, Липково, Маврово-Ростуше, Гостивар, Тетово, Теарце, Струга и Чаир.

Проектот е поддржан од Амбасадата на Кралството Холандија во РСМ.

Вреди да се напомене дека во првиот мандат ние како локална самоуправа формиравме три младински центри во Гостивар.