Достигнувањата на нашите младинци, не прават горди како град.

Во таа насока, денеска имав задоволство да пречекам во мојот кабинет двајца млади спортисти, каратистите Иса Елмази и Доан Османи. Иса балкански првак во екипна категорија јуниори на турнирот во Белград, а Доан балкански првак во екипна категорија сениори, на истиот турнир.

Во придружба на нивниот тренер Арлинд Хусеини, воедно и на клубот „Фати“ од Тетово, им посакав понатамошни успеси и им доделив благодарници.

Како локална самоуправа, одцоивме и еднократна парична помош од 100 евра за двајцата каратисти.