Гостивар е единственото место со мултифункционален центар за лица со посебни потреби

Во текот на денешниот ден, градоначалникот на општина Гостивар, Арбен Таравари заедно со амбасадорката на Швајцарија во Република Северна Македонија, Вероник Хулман, министерката Јована Тренчевска како и претставникот на УНДП, Армен Григорјан, го промовираа мултифункционалниот центар за лицата со посебни потреби.

Преку Центарот ќе се реализираат социјални услуги во домот и заедницата кој ќе овозможи интегрирање и испорачување на повеке различни социјални услуги во насока на задоволување на потребите на лицата со попреченост и нивните семејства од Полошкиот регион.

Центарот се наоѓа таму каде што се гради Центарот за аутизам „Blue Pazzle“, прв во регионот, а каде успешно функционира и младинскиот центар „iCan“.

Лицата со посебни потреби остануваат приоритет на општина Гостивар.