ОПШТИНА ГОСТИВАР СЕ ЗБРАМИТИ СО ОПШТИНА КУТАХЈА

Градоначалникот на Гостивар, Арбен Таравари го прими градоначалникот на општина Кутахја од Република Турција, Алим Ишик.

Целта на средбата беше збратимување на општините како и соработка со оваа општина со развиена индустрија во сферата на производството на стакло и порцелан, од каде што општина Гостивар ќе направи напори стопанствениците од таму да го донесат својот капитал и да инвестираат во Гостивар.

Гостите беа примени од градоначалникот на општина Гостивар, Арбен Таравари и неговиот кабинет, а посетија повеќе места во Гостивар, како и местото каде што врз основа на потпишаниот Меморандум, општина Кутахја, Гостивар гради летоно кино, фантастичен и неопходен проект за развој на културата на граѓаните.

Соработката предвидува и одржување на заеднички средби, семинари, средби, културно-спортски манифестации и меѓусебни посети најмалку еднаш годишно.