Продолжуваат инвестициите во гостиварските училишта

,

Општина Гостивари во соработка со американската организација „Latter Day Saint Charities“ инвестира во основното училиште „Исмаил Ќемали“.

Проектот опфаќа инвестиции во опремување на кабинетот со ИТ технологија и реновирање на простори за создавање читална во ова основно училиште.

Со завршувањето на првата компонента, градоначалникот на општина Гостивар, Арбен Таравари ги пречека членовите на оваа организација Daron R Haddock и Karen C Haddock.

Инвестициите во основните и средните училишта во Гостивар остануваат приоритет на општина Гостивар.