Општина Гостивар потпиша договор за управување со отпад од пакување

 

Градоначалникот на Гостивар, Арбен Таравари со компанијата Алпак-еко од Скопје потпиша договор за управување со отпад од пакетување на територијата на општина Гостивар.

Договорот предвидува одржување на разни предавања и обуки во основните училишта за подигање на свеста за селектирање и класификација на отпадот од пакување, инвестиции во еколошката инфраструктура (главно преку поставување на контејнери за селекција на отпад од пакување) и создавање собирни пунктови за селективно собирање на отпад од пакување.