Општина Гостивар го одобри Акциониот план за лица со посебни потреби

 

По 10 години, општина Гостивар го врати Акцискиот план за лицата со посебни потреби во Гостивар.

Акцискиот план за лица со посебни потреби предвидува 4 области, почнувајќи од свеста на населението до отстранување на физичките бариери за лицата со посебни потреби.

Координаторот на овој план Африм Иљази рече дека овој план очигледно ќе го подобри животот на лицата со посебни потреби бидејќи е остварлив за реализација.

Акцискиот план предвидува две години реализација на проектот, а за овој предлог гласаа сите советници на општина Гостивар од сите политички партии.

Советниците однапред ја изгласаа и Предлог-Одлуката за парична помош од 10 илјади денари секој месец за семејствата кои ќе одлучат да станат згрижувачки семејства во Гостивар, пари обезбедени од општина Гостивар.