Општина Гостивар и општините од Полошкиот регион формираа Сектор за управување со ризици од вода и поплави во Полошкиот регион

Градоначалникот на општина Гостивар, Арбен Таравари, заедно со другите градоначалници на општините Полошкиот регион, го формираа Одделението за управување со ризици од вода и поплави во Полошкиот регион.

Овој оддел беше одобрен од сите совети на општините, додека денеска беше официјализирано формирањето на оваа единица.

Проектот за формирање на ова одделение е во соработка со УНДП и беше потпишан денеска во Тетово со сите градоначалници на општините од Полошкиот регион.