Утре се одржува првата седница на Локалниот совет за превенција

Утре (16.06.2023) во просториите на Советот на општина Гостивар ќе се одржи првата седница на Локалниот совет за превенција на која ќе учествуваат градоначалникот на општина Гостивар, Арбен Таравари, претседавачот на Советот на општина Гостивар, Валбон Лимани и други претставници од централните и локалните институции.

На средбата ќе се разговара за општинскиот аспект и сообраќајот за време на престојот на нашите иселеници во родниут крај, противпожарната заштита во летниот период и соработката со институцијата и други прашања.