Entries by admin

Градоначалникот Арбен Таравари се сртена со кошаркарот и тренерот Марјан Србиноски

04.10.2021 Градоначалникот Арбен Таравари, денеска во својот кабинет го пречека еден од најдобрите поранешни кошаркари на Гостивар, воедно и долгогодишен кошаркарски тренер, Марјан Србиноски. Кошаркарот Србиноски му се заблагодари на градоначалникот Таравари за континуираната поддршка на кошарката и спортот воопшто, како и за неговата заложба за создавање подобри услови за децата, младите и граѓаните на […]

Имав чест, денес во мојот кабинет да се сретнам со Тана Де Зулуета – шеф на Набљудувачката мисија на ОДИХР во нашата земја, која беше придружувана од двајца долгорочни набљудувачи на ОБСЕ-ОДИХР, Валдемар Урубан и Вероник Ласер-Фи. Во оваа прилика, претставниците на ОБСЕ ги информирав за политичката состојба во општина Гостивар во пресрет на локалните […]

Висока делегација на УКТБ во посета на Општина Гостивар

25.09.2021 Mи беше задоволство, својство на градоначалник на Гостивар, да пречекам висока делегација на Унијата на турски општини во светот (УТОС) предводена од претседателот на Унијата – Угур Ибрахим Алтај, кој е и градоначалник на Коња, Фахри Солак – генерален секретар на унијата, Мустафа Дундар – градоначалник на општина Османгази (Бурса), Омер Арисој – градоначалник […]

Големиот градски парк, секој ден поубав

Покрај инвестициите како што се 1000 м2 пешачки патеки, јавно осветлување, детски игралишта, автоматски прскалки за наводнување, 86 клупи, денес започнавме со воспоставување на 6 маси со натсрешница донација од Општина Ортакој на Бурса, кои можат да се користат за пикник со семејството, средба со пријатели, како и играње шах на пензионерите и граѓаните. За […]

Општина Гостивар единствената општина од полошки регион која учествува во втората фаза на ReLOaD2

Општините Гостивар, Куманово, Битола, Охрид, Гевгелија, Кочани, Велес и Крива Паланка се избрани да учествуваат во втората фаза од Регионалната програма за локална демократија на Западен Балкан 2 (ReLOaD2) во рамките на директни и отворени јавни повици до локалните власти од седумте плански региони: Источен, Северо-источен, Пелагониски, Полошки, Југоисточен, Југозападен и Вардарски регион. Проектот ReLOaD2 […]

Ново Маало – во близина на кружниот тек, заврши поставувањето на бекатонски плочки на улица со должина од 150 метри и просечна ширина од 3 метри

Ново Маало – во близина на кружниот тек, заврши поставувањето на бекатонски плочки на улица со должина од 150 метри и просечна ширина од 3 метри

Трансформација од дива депонија во прекрасен парк

Игротека, парк и спортски терени во Старо Чајле. На иницијатива на Месната заедница, Општина Гостивар и со помош на печалбарите и компаниите од Старо Чајле, ни беше овозможено да го изградиме овој парк кој ќе биде во функција на жителитe! Им благодарам на сите кои дадоа придонес!

10 улици за 10 месеци.

Блок 17 спроти ETЦ, започнавме со работите и подготовките за асфалтирање на улица со должина од 300 метри и просечна ширина од 5 метри.