Entries by admin

Таравари во Брисел: “ЕУ да ја поддржува и локалната власт во Западен Балкан”

05.12.2017 Градоначалникот на Гостивар, Арбен Таравари беше панелист на годишниот европски Самит за Балканот, “Западен Балкан на крстопат – Нови предизвици, динамика во промените”, што се одржа во Брисел. Во своето обраќање, Арбен Таравари се осврна на клучните предизвици со кои се соочуваат општините, како што се социјалната заштита, доброто управување и транспарентноста, инфраструктурата и […]

,

Младите економисти од Гостивар нa двонеделна обука во Швајцарија

04.12.2017 Група од шеснаесет ученици и двајца супервизори од Средното Економско училиште “Гостивар“ се наоѓаат на двонеделна обука во Швајцарија. Престојот се реализира во рамки на проектот Имплементација на Конвенцијата на правата на детето во организација на Коалицијата на младински организации СЕГА, во кој училиштето е вклучено од 2012 година . Во рамките на овој […]

Градоначалникот Таравари ќе одржи говор на Самитот во Брисел

23.11.2017 Градоначалникот на Гостивар Арбен Таравари ќе учествува на годишниотЕвропски самит, што ќе се одржи на 5 декември во Брисел. На овој Самит, градоначалникот Таравари ќе одржи говор на тема “Западен Балкан на крстопат – Нови предизвици, менување на динамиката”. На Самитот во Брисел, ќе учествува и премиерот на Албанија, г. Еди Рама. Самитот се […]

,

Информативен состанок со директорите и пом/директорите на јавните училишта

01.12.2017 Во просториите на Општина Гостивар, претставници од општинската администрација одржаа информативен состанок со директорите и пом/директорите на основните и средните училишта. На состанокот, управниците на училиштата беа информирани за начинот на финансирање на училиштата, раководењето и конкретните чекори што треба да се преземат за што поуспешен напредок во образовниот процес и во воннаставните активности. […]

,

Консултации за втората фаза од проектот за подобрување на водоснабдувањето во општина Гостивар

01.12.2017 Консултантите ангажирани од Државниот секретаријат за економски прашања (СЕЦО) во рамките на Програмата за вода и канализација, одржаа работна средба со директорот на Јавното претпријатие “Комуналец”, Исак Лазами и неговите соработници. Во рамките на поддршката што Општина Гостивар ја добива од КфВ Банка за изработка на Мастер план за водоснабдување, беше предложено да се […]

,

JП “Комуналец”: Интензивно се работи за надминување на проблемот со водата за пиење во Дебрешe

01.12.2017 Како последица на обилните врнежи од дожд, особено во вечерните часови во полошкиот регион, изворската вода   доаѓа   заматена во резервоарот од кај што се снабдува дел од селото Дебреше. Како резултат на тоа, водоснабдувањето во моментов е прекинато во селото, додека мобилни екипи од ЈП “Комуналец”, со поддршка и на Регионалниот центар за управување […]

Започна примената на катчето “Здраво Таравари”, граѓаните можат да ги искажат своите сугестии и забелешки.

24/11/2017 Вторник не е единствен ден кога гостиварските граѓани Гостивар можат да му се обратат на градоначалникот Арбен Таравари. Како што беше најавено, од петоков започна примената на ново катче за директна комуникација “Здраво Таравари”, модел кој започна првично да се применува во Министерството за здравство во времето кога со ова министерство раководеше сегашниот градоначалник […]

Неделата – “Кошаркарски фестивал” во Гостивар

Во недела во 17 часот во спортската сала “РИНИА” во Гостивар, ќе се одигра кошаркарскиот натпревар помеѓу КК “Гостивар” и КК “Работнички” од Скопје. Бидејќи за натпреварот, како дерби на неделата, има голем интерес, тој ќе се емитува во живо на МТВ, а се очекува истиот да го проследи и гостиварскиот градоначални д-р Арбен Таравари. […]