Entries by Artan cst

Генералка викенд 2022

Општина Гостивар се приклучи на акцијата “Генералка викенд 2022“ организирана од страна на Друштвото “Човекот и планината“ (Man and Mountain) како дел од активностите коишто ги реализира за придонесување за подигање на јавната свест и за позитивно влијание за заштита на животната средина. Во оваа прилика, заедно со јавната администрација, работниците од јавните претпријатија и […]

Се работи во населба Млаки

По завршувањто на фекалната канализација и поставување на нов водовод, во главниот крак работите влегуваат во завршна фаза со тампонирање и бекатонизација, по што работите ќе продолжат во четирите споредни краци.

Имав чест и задоволство да го пречекам г. Давид Чернохорски

Имав чест и задоволство да го пречекам г. Давид Чернохорски, економски конзул во Амбасадата на Чешката Република во Скопје. Целта на средбата беше да се привлечат чешки инвеститори во РСМ, особено во гостиварскиот регион. Му ветив на г. Чернохорски дека локалната власт може да обезбеди инфраструктурна логистика и административни олеснувања за секој потенцијален инвеститор. Конзулот […]

Работите во рамките на проектот SECO, продолжуваат

Слики од изведување на градежни работи во местото викано Зеграде за подготовката на шахтата која ќе овозможи целото село Равен да се приклучи во главната аорта на резерварот во село Здуње, со што се обезбедува: Поголем прилив на води и непречено снабдување и за с. Равен. Замена на штетните азбестни цевки со нови, со што […]

Чист Гостивар

Слики од чистењето на неколку диви депонии на патот Равен-Вруток. Планот на Општината за чист Гостивар опфаќа отстранување на дивите депонии и чистење на јавните површини на целото подрачје на општина Гостивар.

ООУ “Гостивар“ – гимназија, со нови прозори

Благодарение на соработката со УСАИД во Проектот за меѓуетничка соработка на младите во училиштата, Општина Гостивар доби грант за замена на дел од прозорците, што започна денеска. Како Општина решивме, со дополнителна инвестиција, да ги замениме сите прозорци, со што значително ќе се подобрат условите за учениците и ќе се постигне поизразена енергетска ефикасност. Со […]

Имав чест и задоволство да ја посетам општина Ејупсултан во Република Турција

Имав чест и задоволство да ја посетам општина Ејупсултан во Република Турција. Му благодарам на градоначалникот Дениз Кекен за братското гостопримство и во знак на почит му врачив плакета со симболот на градот Гостивар. За време на средбата, на која бев придружуван од претседателот на Советот на општината – Валбон Лимани, со нашите пријатели од […]

Општина Гостивар го продолжува проектот на УСАИД „Нови партнери и подобро општинско буџетирање“

Денеска во Скопје беше потпишан Меморандум за разбирање на кој присуствуваа и американската амбасадорка Кејт Мари Бирнс, министри за финансии и локална самоуправа и градоначалници. Во мојот говор кажав дека општина Гостивар како една од 16-те партнерски општини започнала интензивна соработка со проектот минатата година, некаде во мај 2021 година во кој случај јас лично […]

По повод 8 Aприл – Меѓународниот ден на Ромите

По повод 8 Aприл – Меѓународниот ден на Ромите, денеска на настан организиран во општина Гостивар, имав чест и задоволство да го пречекам Неговата Екселенција, Амбасадорот на Индија во Бугарија и РСМ со седиште во Софија, г. Санџај Рана. Имавме конструктивен разговор со амбасадорот, со надеж за афирмација на пријателството и соработката во иднина. Многу […]