Меѓуопштинска средба за вмрежување и соработка на Локалните економско – социјални совети

Работна средба за вмрежување на Локалните економско –  социјални совети – ЛЕСС од општините Куманово, Битола, Струга, Тетово, Гостивар,…

Градоначалникот Арбен Таравари го пречека градоначалникот на општина Липјанe, Имри Ахмети

  Градоначалникот на општина Гостивар, Арбен Таравари денеска во својот кабинет го прими градоначалникот на општина Липјане, Имри…

Таравари: Градот Гостивар треба да биде модел за Северна Македонија за меѓуетничките односи

Општина Гостивар е меѓу првите општини каде што ќе се реализира проектот на ЦИВИЛ – Центар за слобода „Граѓански дијалог за односи…

Општина Гостивар и Училишната спортска лига организираа меѓуопштински фудбалски натпревари

,
Општина Гостивар и Училишната спортска лига организираа меѓуопштински фудбалски натпревари Околу 100 основци од општините Гостивар…

Регионална програма за локална демократија во Западен Балкан 2 ReLOaD2

Oпштина Гостивар Резултати од евалуацијата на предлог проекти од граѓански организации добиени на јавниот повик во рамките на ReLOaD2…

Градоначалникот Арбен Таравари ја пречекa на средба делегацијата на SEKO

Градоначалникот на општина Гостивар, Арбен Таравари и претседателот на Советот на Гостивар, Валбон Лимани, денеска на средба го примија…

Општина Гостивар со План за заштита на амбиенталниот воздух

На предлог на градоначалникот на општина Гостивар, Арбен Таравари, на 21-та седница на Советот на општина Гостивар, беше донесен Предлог-програма…

Општина Гостивар со активност го одбележа празникот Бајрам

  Општина Гостивар во соработка со основните училишта и градинките, по повод празникот Бајрам, реализираше фантастичен настан во…

Градоначалникот Арбен Таравари на средба со чешкиот амбасадор Јарослав Лудва

Градоначалникот на општина Гостивар, Арбен Таравари денеска во својот кабинет го прими амбасадорот на Чешката Република Јарослав Лудва. Градоначалникот…

Општина Гостивар потпиша Меморандум за соработка со Здружението за одржлив развој и заштита на животната средина „Гоу Грин Скопје“

Градоначалникот на општина Гостивар, Арбен Таравари денеска во просториите на општината го потпиша Меморандумот за соработка со Здружението…