За шест години владеење двојно е зголемен бројот на деца сместени во градинки во Гостивар

,
  Градоначалникот на општина Гостивар, Арбен Таравари вчера ја посети едена од градинките во градот Гостивар и на вработените и…

Градоначалникот Таравари го посети средното техничко училиште во Гостивар, свечено ја отвори новата работилница

,
Градоначалникот на општина Гостивар Арбен Таравари заедно со министерката за екологија Кања Шукова учествуваа на свеченото отворање…

Општина Гостивар со Прифатилиште за жртвите на семејно насилство

Советот на општина Гостивар едногласно ја изгласа одлуката за почеток со работа на Прифатилиштето за жртвите на семејно насилство. Со…

Таравари: Секоја инвестиција во образованието е инвестиција за иднината

,
По повод почетокот на новата учебна година, градоначалникот на општина Гостивар, Арбен Таравари заредно со неговите соработници ги…

Продолжува акцијата за чистење на дивите депонии во Гостивар

Општина Гостивар ја започна акцијата за отстранување на дивите депонии во регионот на општината, почнувајќи од дивата депонија кај…

Информативни сесии за проектни грантови „Одржливо користење на природните ресурси во Кораб-Коритник, Шара и Албанските Алпи“

На 21 август од 11:00 - 12:30 часот во општина Гостивар тимот на ЦНВП Северна Македонија организира инфо сесии во склоп на повикот за доделување…

Градоначалникот Арбен Таравари им ги подели првите дипломи на лицата со посебни потреби

Во текот на денешниот ден во Мултифункционалниот општински центар беа доделени првите дипломи на лица со посебни потреби и невработени…

Известување за вршење терестичка адултицидна дезинсекција на подрачјето на Општина Гостивар

На ден 07.08.2023 год, Д.П.Т.У. ПРОНТТО дооел во соработка со Општина Гостивар ќе ја реализира првата терестичка дезинсекција на подрачјето…

Продолжува реновирањето на ОУ „Гоце Делчев“.

,
Општина Гостивар летниот распуст на учениците го користи за подобрување на условите во ОУ „Гоце Делчев“. Во ова основно училиште…

Градоначалникот Арбен Таравари се сретна со претставниците на „Рудина фест“

  Градоначалникот на Гостивар, Арбен Таравари денеска во својот кабинет ги прими претставниците на организацискиот совет на Меѓународниот…