Одделeнието за образование се приклучи на хуманитарната акција "Не фрлај, туку донирај"

16.11.2017 Одделението за образование, култура и спорт при Општина Гостивар се приклучи на иницијативата "Не фрлај, туку донирај". Во рамките…

Швајцарската амбасада најавува два нови проекти во Гостивар

14.11.2017 Регионален советник за вода и управување со отпад при Швајцарската амбасада во Македонија - Клиф Хамер, во придружба на Бујар…

Градоначалникот почна со низата посети во основните и средни училишта

13.11.2017 Градоначалникот на Гостивар д-р Арбен Таравари, низата посети во основните и средни училишта ја започна во најстарото градско…

Поранешните градоначалници на Гостивар му честитаа на Таравари

10.11.2017 Поранешните градоначалници на Гостивар Руфи Османи, Енвер Зенку и Џемаил Мухареми, како и поранешниот претседател на Советот…

Брифинг со новинарите, Таравари ветува соработка и транспарентност

10.11.2017 Градоначалникот на Гостивар Арбен Таравари организираше неформална средба со локалните новинари. На средбата, која помина во…

Почна првото издание на Театарскиот фестивал “Отело“ - Гостивар

10.11.2017 Во Центарот за култура во Гостивар, во салата исполнета до последно место, почна првото издание на Театарскиот фестивал "Отело"…

Муфтијата Фетаху и неговите соработници, му честитаа на Арбен Таравари

7.11.2017 Гостиварскиот муфтија Шаќир еф. Фетаху, во придружба на неговите соработници, беа примен од градоначалникот на Гостивар д-р. Арбен…

ТИКА се подготвуваше да ја продлабочи соработката со Општина Гостивар

07.11.2017 Висока делегација на Турската агенција за соработка и координација ТИКА, предводена од Ајтекин Ајден - координатор за Македонија,…

Градоначалникот Арбен Таравари ја прими постојаната претставничка на УНДП во Македонија, Луиза Винтон

07.11.2017 Градоначалникот на Гостивар, Арбен Таравари, прими вчера во неговиот кабинет висока делегација на УНДП, предводена од постојаната…