Балиндол, поставување на нова водоводна мрежа во должина од 1600 метри.

,
Балиндол, поставување на нова водоводна мрежа во должина од 1600 метри.

24 ЧАСА ВО УСЛУГА!

,
Поради врнежите од снег, екипите ангажирани од Општина Гостивар, започнаа со расчистување на патиштата од снег во планинските села. Покрај…

Поставени кошеви за собирање пластични шишиња и картон во Гостивар

,
09.09.2020 Со цел да се подигне свеста на граѓаните за заштита на животната средина, Општина Гостивар преку јавното претпријатие „Комуналец“во…

Уредување на улица и изградба на канализација во населбата Балиндолска

,
29.07.2020 Општина Гостивар во рамки на Програмата РОМАКТЕД (финансиран од Европската унија и Советот на Европа) спроведува проект за целосна…

Во градот Гостивар и некои села, cе одбележа Светскиот ден на чистењето

,
21.09.2019 Општинската администрација, некои села каде што се активни месните заедници, еколошки организации и граѓани кои се грижат за…

Ќе се асфалтира еден крак на улица ЈНА. во населба Ново Маало

12.08.2019 Со средства обезбедени од буџетот на Општина Гостивар, во тек се подготвителните работи за асфалтирање на едне крак на улица…

JП "Јавни паркиралишта и зеленило" - Гостивар, ги забележува најдобрите резултати од своето основање

,
22.07.2019 Јавното претпријатие за управување со јавни паркиралишта и зелени површини од Гостивар, во последниве месеци ги има зајакнато…

Се работи интензивно во проширување на канализациона мрежа во повеќе гостиварски села

,
17.07.2019 Општина Гостивар преку Јавното претпријатие за комунални дејности “Комуналец“ – Гостивар, ја проширува канализационата мрежа…

ИЗВЕСТУВАЊЕ: Во петок ќе се изврши првата терестичка дезинсекција на подрачјето на општина Гостивар

,
09.07.2018 Се известуваат граѓаните дека на 12.07.2018 (петок), ќе се изврши првата терестичка дезинсекција во подрачејто на Гостивар за уништување…

ИЗВЕСТУВАЊЕ

,
17.5.2019 Почитувани граѓани, Ве известуваме дека утре (сабота) во 8:00 часот ќе започнат градежните работи за реконструкција на улица "Слободан…