Општина Гостивар се опреми со возило за собирање кучиња скитници

,
13.05.2019 Како општина која предводи во справувањето со кучиња скитници во полошкиот регион, Општина Гостивар денеска се снабде со специјално…

Се санираат главните градски улици во Гостивар

,
10.05.2019 Општина Гостивар започна со санирање на главните градски улици на градот. Првично ќе се закрпат ударните дупки на улица Илинденска…

Поправки во Средното техничко училиште во Гостивар

,
08.05.2019 Во Техничкото средно училиште "Гостивар" во тек се низа работи за подобрување на условите. Со средства обезбедени од Министерството…

ИЗВЕСТУВАЊЕ

,
08.05.2019 Ги информираме граѓаните дека утре (четврток) ќе започнат градежните работи за асфалтирање кракот на улица Боге Вељаноски во…

Започна активности за уредување на дворовите во некои училишта

,
07.05.2019 Денoвиве, Општина Гостивар во соработка со Јавното претпријатие "Јавни паркиралипта и зеленило" ги уреди дворовите на некои…

СООПШТЕНИЕ

,
Почитувани граѓани, Утре (четврток) во 8:00 часот, почнува поставувањето на финалниот слој асфалт на улицата кон село Бањица, односно…

ИЗВЕСТУВАЊЕ

Почитувани граѓани, Поради дефект на водоводната линија Ф250 на булеварот "Браќа Ѓиноски" во Гостивар, ќе има прекин во водоснабдувањето…

ИЗВЕСТУВАЊЕ

,
Почитувани граѓани, Поради дефект на водоводната линија Ф150 во близина на Џамијата Риниа во улица "Беличица" во Гостивар, ќе има прекин…

СООПШТЕНИЕ

,
28.02.2019 Поради дефект во главниот цевковод, кој настанал во 15:30 часот, прекин во снабдувањето со вода за пиење ќе има најмалку околу 4-5…

На Денот на белиот стап, градоначалникот Таравари го посети Здружението на слепи лица "Реалност"

15.10.2018 На Меѓународниот ден на слепите лица, градоначалникот на Гостивар, Арбен Таравари, беше на посета на Здружението на слепи и лица…