Општина Гостивар ги оттранува последиците и спречува поплави во повеќе населени места

,
03.04.2018 Брзото топење на снегот поради високите температури, придружено и со врнежи од дожд, резултираше со последици во некои делови…

“Вистината за ДУИ – срамнети со земја објектите изградени со странски донации

,
01.03.2018 Во рамките на прес конференциите организирани во склоп на  кампањата“Вистината за ДУИ“, портпаролот на ЈП Комуанлец, Миртезан…

Општина Гостивар мобилизирана за чистење на снегот од патиштата, улиците и тротоари

,
26.02.2017 Под надзор на Општина Гостивар и во координација со економскиот оператор за зимско одржување на патиштата, како и со двете јавни…

Градоначалникот Таравари го посети селото Речане, ќе се интервенира за да се спречи лизгањето на земјиштето

,
21.02.2018 Градоначалникот на Гостивар Арбен Таравари го посети селото Речане, при што одблизу се запозна со проблемите со кои се соочуваат…

Широка акција на ЈП "Јавни паркиралишта и зеленило"

,
19.02.2018 Ndërmarrja Publike ‘Parkingjet publike dhe gjelbërimi” nga Gostivari, këtyre ditëve është duke realizuar një aksion të gjerë për përmirësimin e gjendjes me gjelbërimin në sipërfaqet publike në Gostivar, si dhe…

Се исече дрвото во фаза на распаѓање покрај патот до Лакавица

,
14.02.2018 На барање на жителите на селото Лакавица, тимовите JП "Паркинзи и зеленило" го отстранија старото дрво кое стои покрај патот што…

Санирани штетите предизвикани од обилните дождови

,
14.02.2018 Како последица на обилните дождови кои го зафатија подрачјето на општина Гостивар, беа предизвикани одредени материјални штети,…

"Вистината за ДУИ" - По 5 илјади евра месечно повеќе му се исплатувале на приватниот партнер за зонско паркирање во Гостивар

,
08.02.2018 Во рамките на кампањата "Вистината за ДУИ", денеска прес-конференција одржа портпаролот на ЈП "Јавни паркиралишта и зеленило",…

Градоначалникот Таравари одблизу ги виде штетите од поплавите во Падалиште, вети дека наскоро ќе бидат евитирани

,
05.02.2018 Градоначалникот на Гостивар, Арбен Таравари придружуван од неговите соработници, го посети селото Падалиште каде што поројните…

Кастрење на дрвјата покрај патот во селото Лакавица, се зголемуваат безбедноста во сообраќајот

05.02.2018 На барање на локалното население и по налог на градоначалникот на Гостивар, Арбен Таравари, Јавното претпријатие "јавни паркиралишта…