СЕОУ “Гостивар” и ОУ “Прпарими“ с. Чегране добија грант од МОН

,
01.02.2018 Министерството за образование и наука ги објави резултати од Јавниот повик за доделување на средства за реализација на активности…

Таравари: Образованието во минатиот мандат - наставниците се плаќале и за Фејсбук

,
25.01.2018 Градоначалникот на Гостивар, Арбен Таравари, денеска во рамки на кампањата "Вистината за ДУИ" одржа прес-конференција, при што…

Гостиварските општински училишта, подготвени за второто полугодие

,
19.01.2018 Сите општински основни и средни училишта, почетокот на второто полугодие го чекаат подготвени. Во сите училиште направено е генерално…

Децата од ЈУДГ "Детска градинка“ на посета во Општина Гостивар

,
29.12.2017 Децата од Јавната установа детска градинка "Детска радост", во придружба на нивните воспитувачки, денеска ја посетија општина…

Презентација на учениците oд СЕOУ “Гостивар“ пред медиумите и раководството на училиштето

,
27.11.207 Учениците кои беа дел oд двoнеделнaтa размена вo детскoтo селo “Песталоци“ во Трoген, Швајцарија, ги претставија нивните активности…

Учениците од Чегране организираа "Годишен пазар"

,
28.12.2017 Учениците, родителите и наставниците од Основното училиште "Перпарими" ја реализира активноста наречена "Годишен пазар", при…

Учениците Cegrane студентите беа известени за штетите предизвикани од пушењето

,
28.12.2017 Во просториите на ОУ "Перпарими" село Черане, се одржа предавање на тема: “Пушењето - негативни страни“, при што учениците од ова…

Ученици од гимназијатa и економското училиште, на посета во Општина Гостивар

,
27.12.2017 Во пресрет на Новата година, учениците од СЕОУ “Гостивар“ и СОУ "Гостивар" во рамките на проектот "Мировно образование" кој во…

Празнична програма за децата со посебни потреби од Гостивар

,
22.12.2017 На иницијатива на градоначалникот на Гостивар, со поддршка на ресторанот "Вита Аби" и во соработка со Дневниот центар, специјалните…

“Стоп за говорот на омраза” - наградени најдобрите дела

,
Во средното техничко училиште во Гостивар денес беше отворена изложбата на слики од средношколци, на тема „ Живеј во хармонија со другите“.…