Општина Гостивар и Училишната спортска лига организираа меѓуопштински фудбалски натпревари

,
Општина Гостивар и Училишната спортска лига организираа меѓуопштински фудбалски натпревари Околу 100 основци од општините Гостивар…

Секторот за образование при општина Гостивар на средба со претставници на МВР: Разговараа за безбедноста во училиштата

,
Претставници од Министерството за внатрешни работи во текот на денешниот ден беа присутни во просториите Советот на општина Гостивар,…

Социјален дијалог „Учи паметно, работи стручно“

,
Секторот за образование при општина Гостивар, во соработка со Министерството за образование и наука, организираше социјален дијалог…

Градоначалникот Арбен Таравари промовираше инвестиции во подрачното основно училиште „Единство“

  градоначалникот на општина Гостивар заедно со својот тим денеска ги промовираше инвестициите во основното училиште "Единство"…

Општина Гостивар месец ноември го посветува на заштита на здравјето на учениците

,
  Одделението за социјална заштита, здравје и детска заштита при општина Гостивар организираше трибина за сензибилизација и подигање…

Недостигот на книги меѓу главните теми на средбата меѓу Секторот за образование и министерот за образование и наука

  Претставници на Секторот за образование при општина Гостивар, претставници на средните стручни училишта од Гостивар и претставници…

Средното општинско медицинско училиште Гостивар со нова фасада

,
Во средното општинско медицинско училиште денеска беше промовирана новоизвршената надворешна фасада. На промоцијата присуствуваше…

Општина Гостивар ја промовираше паралелката за ученици со посебни потреби

,
Во ОУ „Единство“ во Гостивар денеска беше промовирана новозавршената посебна паралелка за ученици со посебни потреби. Во оваа паралелка…

Гостивар го одбележува Меѓународниот ден на храната

,
Под покровителство на општина Гостивар, речиси во сите основни училишта, со пазари за храна, денеска беше одбележан Меѓународниот ден…

Предметот шах ќе биде присутен во училиштата во Гостивар

,
Наставниот кадар кој пројави интерес за настава по предметот шах во гостиварските училишта во текот на вчерашниот ден беше на обука…